Tomaten-basilicumdip
10 min bereidingstijd
20 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en schep om met de olijfolie.
- Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten zacht en sappig. Laat de geroosterde tomaatjes uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de geroosterde tomaatjes met het vrijgekomen sap, de knoflook en de basilicumblaadjes in de hakmolen. Pureer tot een grove dip.
- Breng de dip op smaak met chilivlokken of peper en zout, en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Tip: Voeg ook eens wat blokjes mozzarella aan de dip toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 280 kcal
- 12 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 5 g vezels
- 1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen